صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی خود از رشد اقتصادی جهان در سال ۲۰۲۱ را کاهش داد

20 میزان 1400

به نقل از سایت خبری طلوع نیوز، در گزارش قبلی این سازمان که حدود سه ماه پیش (ژوئن) منتشر شده بود، نرخ رشد اقتصادی جهان در سال ۲۰۲۱ میلادی حدود ۶ درصد پیش‌بینی شده بود که در گزارش جدید این نرخ با کاهش جزئی به ۵/۹ درصد رسیده است.

البته تخمین رشد اقتصادی جهان در سال آینده میلادی (۲۰۲۲) بدون تغییر مانده و ۴/۹ درصد اعلام شده است.

صندوق بین‌المللی پول می‌گوید اختلال در چرخه عرضه کالا و فشار قیمتی، بهبود اقتصاد جهان- در پی همه‌گیری کرونا- را متاثر کرده است.

این سازمان در گزارش جدید خود همچنین تخمین خود از چشم‌انداز رشد اقتصادی بعضی کشورها نظیر آمریکا و سایر کشورهای صنعتی را هم کم کرده است.

در این گزارش آمده: "چشم‌انداز کشورهای فقیر در حال توسعه به دلیل دینامیک همه‌گیری کرونا، به شدت تاریک‌تر شده است."

"این تنزل (کاهش چشم‌انداز اقتصادی) منعکس کننده روزهای سخت‌تر اقتصادهای پیشرفته در کوتاه مدت است؛ که بخشی از علت آن به اختلال در زنجیره توزیع برمی‌گردد ."

صندوق بین‌المللی پول در گزارش خود تخمین خود درباره رشد اقتصادی آمریکا در سال ۲۰۲۱ را یک درصد کاهش داده؛ در گزارش قبلی این رشد ۷ درصد تخمین زده شده بود که حالا این رقم به ۶ درصد رسیده است.

در این گزارش گفته شده اقتصاد آمریکا ممکن است تحت تاثیر عواملی نظیر طرح پیشنهادی جو بایدن، رئیس جمهوری این کشور برای هزینه ۴۰۰۰ میلیارد دلاری این کشور در زیرساخت‌های ایالات متحده، کوچکتر شود.

گزارش اخیر که در آغاز نشست پائیز صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی منتشر شده، تخمین خود از رشد اقتصادی دیگر کشورهای صنعتی جهان را هم کاهش داده است.

تخمین رشد اقتصادی آلمان و ژاپن به ترتیب ۰/۵ درصد و ۰/۴ درصد در مقایسه با گزارش قبلی کمتر شده است.

پیش‌بینی رشد اقتصادی هند بدون تغییر ۹/۵ درصد باقی مانده؛ تخمین رشد اقتصادی چین برای امسال ۸ درصد اعلام شده است.

در گزارش صندوق بین‌المللی پول وخیم شدن وضعیت کرونا، باعث ترسیم چشم‌انداز منفی در اقتصادهای نوظهور آسیایی شده است؛ برای کشورهای عضو اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا- "آ‌سه‌آن"- نرخ رشد اقتصادی ۱/۴ درصد کاهش یافته است.

اندونزی، مالزی، فیلیپین، سنگاپور و تایلند عضو این اتحادیه هستند.

در گزارش اخیر وضعیت بعضی کشورها هم بهبود یافته؛ کشورهایی نظیر نیجریه و عربستان سعودی که علت آن افزایش قیمت نفت و کالا در ماههای اخیر بوده است.

در گزارش جدید صندوق بین‌المللی پول به شکاف بین کشورها در روند واکسیناسیون هم اشاره شده؛ گفته شده ۹۶ درصد جمعیت کشورهای فقیر واکسن نزده‌اند که در بلند مدت رشد کند اقتصادی، فقر بیشتر و تورم بالاتری را برای آنها بهمراه خواهد داشت.

صندوق بین‌المللی پول می‌گوید در سال ۲۰۲۱ میلادی ۶۵ میلیون نفر دیگر به تعداد افرادی که در فقر مطلق بسر می‌برند اضافه خواهد شد؛ این سازمان می‌گوید برای مبارزه با کووید-۱۹ و بازگشت به مدار رشد قبل از همه‌گیری کرونا، کشورهای فقیر به ۲۵۰ میلیارد دلار نیاز دارند.

گزارش اخیر در حالی منتشر شده که بانک جهانی، دیگر نهاد وابسته به سازمان ملل، امیدوار است با جمع آوری ۱۰۰ میلیارد دلار از طریق مشارکت کشورهای توسعه یافته، پروژه‌های توسعه‌ای در کشورهای فقیر ادامه یابد.

بانک جهانی تخمین زده رشد اقتصادی جهان در سال ۲۰۲۱ میلادی به ۵/۷ درصد برسد؛ تخمین این سازمان برای سال بعدی (۲۰۲۲ میلادی) ۴/۴ درصد است.

ما را در صفحات اجتماعی دنبال کنید